lauantai 10. tammikuuta 2015

Yöllinen seikkailu

Heräsimme viime yönä rapinaan. Hetken kuunneltuamme tajusimme, että se tulee sängyn alta. Ryntäsin samassa viereiseen huoneeseen katsomaan hamsuja ja niin siinä oli käynyt, että viimeisin ruokkija oli unohtanut tyttöjen dunan kannen auki. Deanna nökötti ylätasanteella syömässä parsakaalia ja näytti hämmästyneeltä, kun yhtäkkiä oli valot päällä. Siriuksen dunan kansi oli kiinni. Belannaa ei näkynyt.

Mies huomasi, että siellähän se Belanna kipitti meidän sängyn alla ja oli rapistellut siellä olevaa muovia. Haimme auringonkukan siemeniä ja Belanna tuli heti niiden luokse ja sen sai helposti kiinni. Pikainen tarkastus ja onneksi sille ei näyttänyt käyneen mitään. Belanna takaisin dunaan, kansi kiinni ja unta palloon. Paitsi ettei siinä kyllä pitkään aikaan nukuttanut, sen verran ehdimme säikähtää...

Onni onnettomuudessa oli se, että Belanna tosiaan näyttää olevan kunnossa. Ihmeen paljon tuollainen pieni hamsu näköjään kestää, koska se on tippunut noin metrin matkan lattialle! Ja toinen onni oli se, että se tuli viereiseen huoneeseen rapistelemaan ja saatiin uskoakseni melko pian kiinni. Olisi ollut kauheaa löytää aamulla vain yksi (paitsi jos Deannakin olisi ehtinyt karkuretkelle...) hamsu dunasta ja yrittää sen jälkeen hakea, että mihin huoneeseen se on mennyt ja millaiseen rakoon.

Toivottavasti tästä eteenpäin muistamme olla vielä tarkempia dunan kannen kanssa.

Ei kommentteja: