sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Veteraanit

Siriuksen lopettamisen jälkeen on ollut aika tyhjä olo. Se oli liian suuri muistutus siitä, kuinka lyhytikäisiä nämä pienet eläimet voivat olla. :( Onneksi nämä touhutyttöset ovat sentään piristämässä.

Koko ajan valoisammaksi käyvät aamut ovat hieman vähentäneet hamsujen touhuilua aamuisin meidän hereilläoloaikaan. Vaikka kyllä ne (tai ainakin Deanna) silti tulevat kärkkymään herkkuja lähes joka aamu. Jostain syystä kuivattu leipä ei ole enää maistunut niin hyvin kuin ennen. Varsinkin Belanna saattaa tulla ottamaan sen kädestä, mutta tiputtaa saman tien pois ja jättää ainakin sillä hetkellä syömättä. Ihme juttu, kun leivässä ei pitäisi olla mitään normaalista poikkeavaa.

Olimme muuten viikko sitten yhden yön pois kotoa. Kun seuraavana päivänä tulimme kotiin ja menimme hamsujen huoneeseen, niin ei tarvinnut sanoa kuin pari sanaa, kun molemmat jo kömpivät esiin ja tulivat kerjäämään herkkuja ja huomiota. Ne osaavat olla niin hellyyttäviä pieniä mangusteja, kun seisovat takajaloillaan kuonot pystyssä. <3 Ihanaa, kun ne tervehtivät kotiintulijoita.

Ikä ei näitä tyttöjä vielä paina, vaikka niistä tulikin tällä viikolla virallisesti veteraaneja, kun molemmat pääsivät kunnioitettavaan 15 kuukauden ikään. ;) Toistaiseksi meidän hamsuista vain Zorro on elänyt näin vanhaksi. Alla vielä video Deannasta.


Duna oli juuri siivottu ja sinne oli laitettu puhtaita vessapaperin suikaleita. Niiden laittamisen jälkeen alkaa yleensä kunnon show: kumpikin hamsu kerää niitä niin paljon kuin saa ja vie omaan jemmaansa. Monesti vielä toinen löytää heti toisen "kätkön" ja kuljettaa niitä sitä mukaa pois kun toinen tuo... Deannalla on tässä kerääminen alkamassa, mutta selvästi kamera tulikin sotkemaan ne puuhat ja sitä pitää ihmetellä pitkään. :)

Ei kommentteja: