perjantai 11. huhtikuuta 2014

Pikkuisten juhlaa Jyväskylässä

Viime lauantaina järjestettiin Jyväskylässä Suomen hamsteriyhdistyksen tämän vuoden toinen näyttely. Lähdimme pienillä odotuksilla, lähinnä odotimme Deannan saavan jotain, mutta odotukset ylittyivät huimasti!

Olimme valmistautuneet näyttelyyn ihan tavallisesti eli ei muulla tavalla kuin leikkaamalla hamsujen kynnet. Belanna inhoaa kynsien leikkaamista yli kaiken eikä se nytkään ollut helppoa perjantai-iltana. Väsytystaistelun jälkeen tuloksena oli todella säälittävän näköinen hikinen hamsteri... Hiki tuli siis tietysti leikkaajan kädestä ja Belannan turkki näytti aivan kammottavalta. No onneksi se siitä kuivui pian. Ehkä ensi näyttelyssä osaamme jo varautua aiemmin eikä jätetä sitä leikkaamista edellisiltaan.

Näyttelyssä oli tällä kerralla hieman vähemmän osallistujia. Olikohan matka liian pitkä, jos moni asuu täällä etelässä? No ainakin se oli mukavaa, että arvostelut eivät kestäneet niin kauan. Varsinkin, kun "jouduimme" olemaan paikalla loppuun saakka.

Lasten lemmikit arvosteltiin taas ennen campbellien ulkomuotoluokkaa.

Zara: arvosana Erittäin hyvä. Hienossa kunnossa, mutta varottava lihomista. (Todella nätisti sanottu meidän pullerosta.) Turkki, kynnet yms. kaikki kunnossa. Utelias ja ystävällinen, ihana käsitellä. Yleisvaikutelma: uskomattoman kaunis hamsteri. Olimme täsmälleen samaa mieltä tästä arvostelusta. :)

Belanna: arvosana Hyvä. Saisi olla hieman massakkaampi (meidän rääpäle edelleen...). Turkki kaunis ja kiiltävä, oikein hyvässä kunnossa. (Tästä olimme erityisen iloisia, koska edellisessä näyttelyssä turkki sai miinusta lohkeilemisesta.) Etutassujen kynsissä oli lyhentämisen varaa. Utelias ja ihana, kaunis hamsteri. Belanna palkittiin tuomarin suosikkina ja mainittiin korvat ja arvostelussa lukikin, että näillä korvilla voisi lähteä lentoon. :)

Deanna: arvosana Erinomainen. Yleiskunto ja turkki olivat erinomaisia ja kaikki muukin kunnossa. Utelias, ystävällinen ja hienosti pidetty lemmikkihamsteri. Deanna palkittiin lasten lemmikkien parhaana sekä parhaana nuorena. Viimeisenä olleessa lemmikkihamsterien best in show -kehässä Deanna tuli toiseksi.

Näiden arvostelujen jälkeen odotimme jännittyneinä ulkomuotoluokan arvosteluja.

Zara: arvosana tyydyttävä. (Siis mitä?? Viime näyttelyssä Zara oli palkintosijoilla arvosanalla Erittäin hyvä ja oli silloinkin muhkeassa kunnossa. Tosin emmehän me tiedä tarkkaan miten hamsteria kuuluu arvostella ulkomuotoluokassa.) "Löysyys" mainittiin useassa kohdassa ja turkkikin oli tuomarin mielestä liian pitkä ja epätasainen. No, ihminen tietysti reagoi miten reagoi, mutta onneksi Zara ei itse ymmärrä näitä. ;) Vähän lohdutti se, että tuomari oli muutenkin erittäin tiukka eivätkä campbellit yleisesti ottaen saaneet hyviä arvosanoja.

Belanna: arvosana Erittäin hyvä. Melko sievä pää, kauniit korvat. Tyyppi sievä, joskin tulisi vielä voimistua. Belanna oli ei-standardien paras, paras nuori ja tuomarin suosikki. Tämä kyllä löi meidät täysin ällikällä! Belannan turkin väri ei ole kovin tasainen ja kun korvien koosta ja massasta oli tullut jo lemmikeissä kommenttia, niin emme olisi uskoneet tällaista. Voi miten onnellisia olimme rääpäleemme puolesta! Best in show'ssa Belanna oli ei- ja koestandardien neljäs. Kuvassa ei nyt näy kaikki Belannan ruusukkeet, kun muuten on niin söötti kuva.


Deanna: arvosana Hyvä. Sievä pää, kauniisti asettuneet korvat. Lupaava tyyppi. Turkki hieman pitkä niskasta. Väritys saisi olla voimakkaampi. Kuitenkin Deanna oli standardien paras ja paras nuori. Mukaan tarttui myös kunniamaininta yleisvaikutelmasta. Best in show'ssa Deanna jäi standardien kuudenneksi.


Tulimme siis kotiin lopulta 11 ruusukkeen ja yhden kuman kanssa. Huh huh. Nyt on taas vaikeaa nollata tilanne toukokuussa Lahdessa pidettävään juhlanäyttelyyn. Siellä kuitenkin osanottajamäärät ovat jälleen suuremmat ja kilpailu kovempaa, joten tuskin tällaista palkintomäärää enää tulee. Ja sitä paitsi kolme noista ruusukkeista tuli parhaista nuorista ja pikkuiset eivät enää ensi kuussa kuulu siihen ryhmään. Mutta nyt hehkutetaan vielä näitä. :)

2 kommenttia:

Susku kirjoitti...

Aika mahdottomia palkintorohmuja noi kyllä ovat...! Mutta söpöjä kuin pikku possut. :D

Saana kirjoitti...

Pikku possut. :D Joo söpöjä kyllä ovat.