torstai 27. marraskuuta 2014

Grand Gala 2014

Vuoden viimeinen näyttely eli Grand Gala pidettiin viime lauantaina 22.11. Tikkurilassa. Odotimme näyttelyä tosi paljon pitkän tauon jälkeen. Näyttelypäivästä saatiinkin nauttia oikein urakalla, kun olimme paikalla ennen kymmentä ja pääsimme lähtemään kotiin viimeisten joukossa vasta puoli kuuden jälkeen!

Alla joitakin lasten lemmikkiluokan kommentteja.

Deanna: arvosana erittäin hyvä. Hyväkuntoinen, mutta kroppa saisi olla kiinteämpi. Turkki hieman ohentunut rinnasta, muuten todella kaunis, puhdas ja tiheä. Campbellimaisen touhukas, mutta todella hyvin käsiteltävissä. Yleisvaikutelma todella kaunis. Deanna sijoittui luokassa toiseksi. :)

Belanna: arvosana hyvä. Ikäisekseen hyväkuntoinen, saisi olla kiinteämpi. Turkki hieman ohentunut vatsasta, muuten kaunis ja puhdas. Rauhallinen ja hyvin käsiteltävissä. Mukava rouva. Belanna palkittiin parhaiten leikatuista kynsistä. ;) Tämä oli hauskaa, koska Belanna vastustaa aina kaikin voimin kynsien leikkaamista. No lopputulos on silti ilmeisen kelvollinen.

Sirius: arvosana tyydyttävä. Turhan tuhdissa kunnossa, kaipaa lisää liikuntaa. Turkki puhdas ja hyväkuntoinen. Korvat, silmät, hampaat, kynnet ok. Erittäin rauhaton, vaikea käsitellä, hieman näykkii. Voimakastahtoinen nuoriherra. Tämä hieman harmittaa ja ehkä ihmetyttääkin, koska tuo ei ole ollenkaan Siriukselle tyypillistä käytöstä. Päinvastoin siitä on viime viikkoina tullut hyvinkin rauhallinen tapaus. Se ei ole vielä niin kesy kuin millaisiksi muut hamsterit ovat iän myötä tulleet, mutta kiltti ja helppo käsitellä kuitenkin. Olisiko tilanne ollut sitten stressaava, kun oli sen ensimmäinen näyttely? Mietimme myös, että vaikka sillä oli standardin kokoinen kuljetusboxi, niin ehkä suurempi olisi parempi. No katsotaan sitten helmikuussa, että lähteekö Sirius mukaan seuraavaan näyttelyyn. Kotona se taas nökötti kädellä eikä hermostuneisuudesta ollut tietoakaan.

Ulkomuotoluokissa meni seuraavasti:

Deanna: arvosana erinomainen. Kaunis pää, sopusuhtainen. Kaunis tyyppi, mukavan pyöreä, mutta silti liioittelematon. Perusväri (jälleen kerran) saisi olla voimakkaampi, hyvä selkäjuova, kohtuullisen hyvät kylkikaaret. Deanna oli cambellien standardiluokassa ykkönen! Se oli meidän mielestä aika jännää, kun se on jo 11 kk ja melkein kaikki muut kilpailijat olivat nuoria. Deanna nappasi vielä lopuksi standardien best in show’ssa ykkössijan. :) On se aika ihme hamsteri. Niin ja saihan se vielä kolmannen sertinkin eli nyt sitten anotaan tittelivastaavalta muotovalion titteli.


Deannan pokaali ja ruusukkeet S1, PLH2, BIS1 sekä saatiin nyt myös valiolemmikkihamsterin ja muotovalion ruusukkeet. 

Belanna: arvosana hyvä. Hieman pitkä pää, suuret silmät, mukavan leveälle asettuneet korvat, jotka saisivat olla hieman pienemmät. Koko ok, vyötärö erottuu hieman. Perusväri epätasainen, muuten ok. Mukavasti hopeoitunut.

Sirius: arvosana melko hyvä. Isot korvat, isot ja hyvät silmät, hieman pitkä pää. Tyyppi iso ja hyvä, kompakti massa. Turkki tiheä, mutta liian pitkä. Tikkaus epätasainen.

Pituudesta huolimatta oli mukava päivä. Hamsut olivat kotiduniin päästessään aikalailla vauhti päällä. Ja Siriuskin oli oma ihana itsensä. <3 Onneksi seuraavaan näyttelyyn on vain kolmisen kuukautta. Se onkin sitten Kouvolassa eli tulee ajeltua pidemmälle.

Ei kommentteja: