perjantai 24. lokakuuta 2014

Tavallisia touhuja

Siriuksen kesyttäminen on sujunut erittäin hyvin. Reilussa viikossa se tuntui tottuvan ensin käden hajuun ja sen jälkeen sen on saanut kohtalaisen helposti vessapaperirullan avulla pois dunasta. Enää ei tarvitse pelätä, että se loikkaisi heti tilaisuuden tullen pois, vaan kulkee kädeltä kädelle melko mukavasti. Se muistuttaa tosin meidän ompelukonetta: ensin mietitään hetki, sitten otetaan spurtti, taas mietitään ja taas spurtataan. :D

Dunassa Sirius ahkeroi entiseen malliin. Se jyrsii munakennoa itselleen sopivammaksi, kerää puruja ja papereita kasoihin ja jemmaa ruokaa omiin kätköihin. Se selkeästi tuntee olonsa turvalliseksi. Viime päivinä se on nukkunut usein vessapaperirullan sisällä niin, että pää on ihan rullan suuaukossa. Se on niin söötti ilmestys. :)

Mietittiin eilen, että myös Deanna ja Belanna ovat tulleet seurallisemmiksi. Ehkä ne kuitenkin jäivät aiemmin hieman Zaran varjoon. Toisinaan tapahtuvan näykkimisen vuoksihan ne opetettiin tulemaan vessapaperirullaan ja nostettiin siinä pois dunasta. No sitä käytetään välillä edelleen, kun se on niin näppärää, mutta läheskään aina ei tarvitse. Muutenkin ne hakevat huomiota paljon enemmän kuin ennen.

Tällä hetkellä hamsteri-asiat tuntuvat olevan oikein mallillaan ja toivottavasti pysyvätkin pitkään. Huomaan itse vieläkin joskus puhuvani ”pienistä” tarkoittaen Belannaa ja Deannaa, vaikka nehän ovat jo yli 10 kk! No, pikkuisiahan ne ovat silti.Sirius taas on lähes 3 kk ja mietin, että kasvaakohan se vielä. Se on vähintään Belannan kokoinen eikä tosiaan mikään vauva enää. Joskus hamsterien standardeista lukiessani ihmettelin, että miten hamsu voi olla maskuliininen. No Siriuksesta kyllä huomaa selkeästi eron tyttöihin verrattuna. Hassua vaan, että väritykseltään se on kuin kaunis prinsessa. ;)

Tehtiin muuten vähän aikaa sitten uusi leikkipaikka hamsuille isompaan pahvilaatikkoon. Vanhassa ei ollut tarpeeksi korkeat reunat, kun Belanna (ja Zara aiemmin) pääsivät kiipeämään sieltä pois. Nyt varmaan Siriuskin olisi jo päässyt. Uudesta ei pääse mitenkään ja voi antaa niiden rauhassa viettää siellä aikaa ilman, että tarvitsee koko ajan vahtia niitä. Deannakin on viime aikoina treenannut kiipeilyä oikein urakalla. Ihmeen sinnikkäästi se kiipeilee dunan yläkerroksen alapuolella olevan pesämökin päälle ja yrittää kiivetä siitä ylätasolle. Toistaiseksi ei olla ainakaan nähty, että se pääsisi kampeamaan itsensä siitä ylös.

Siriuksen rekisteröinnistä tuli muuten eilen kuittaus ja nyt on kaikki hamsut ilmoitettu Grand Galaan, jee. En malttaisi odottaa, kun edellisestä on jo kuukausia!

Ei kommentteja: