perjantai 3. tammikuuta 2014

Jäähyväiset Zeldalle


Tänään oli surun päivä, kun Zelda jouduttiin äkillisesti lopettamaan. :'( Vielä viikko sitten kaikki ainakin näytti olevan normaalisti. Tosin olimme katselleet, miten pieneltä Zelda näyttää. Se ei kuitenkaan näyttänyt laihalta (niin kuin Zorro ennen kuolemaansa), vaan selkeästi vain pieneltä. Mutta toisaalta Zara oli pulskistunut ja Zelda oli aina Zaraa pienempi. Tiistaina huomasimme, että Zelda liikkui jotenkin oudosti, ei nyt kovin paljon, mutta kiinnitti kuitenkin huomion. 

Keskiviikon aikana Zelda kävi vaisummaksi ja liikkui vähemmän. Torstaina aloimme oikeasti huolestua. Zelda kaivautui puruihin ja oli siellä lähes koko ajan. Kun se nostettiin kädelle, niin poskipusseissa tuntui jotain patin tapaista. Meidän oli pakko tehdä raskas päätös viedä Zelda seuraavana päivänä eläinlääkäriin.

Perjantai-aamuna Zelda oli jo ihan voimaton ja iltapäivällä eläinlääkäri nukutti sen ikuiseen uneen. Poskipusseissa tuntui kasvaimia ja kuulemma myös vatsaontelossa. Emme olleet tajunneet, miten äkkiä pienen hamsterin kunto voi heiketä. Lääkärin mukaan Zelda ei olisi elänyt enää seuraavaan päivään.

Vaikka kääpiöhamsterit ovatkin kovin lyhytikäisiä, niin tuntuu niin väärältä, kuinka lyhyen elämän Zelda sai elää.


Zelda nukkui toisinaan mökin oviaukossa.

Ei kommentteja: