perjantai 10. tammikuuta 2014

Pullukka

Zara on viime viikkojen ajan pyöristynyt, vaikka pyöreitähän kääpiöhamsterit ovat muutenkin. Mutta siitä on tullut selkeästi sellainen löllykkä. Lukiessani hamsterifoorumia tajusin, että olimme onnistuneet ruokkimaan sitä liikaa. Meillä oli tapana täyttää ruokakuppia siemenseoksella aika nopeasti sen jälkeen, kun se alkoi vähenemään. Emme olleet tajunneet, että niin ei kannata tehdä. Nyt oli ilmeisesti käynyt niin, että Zara oli poiminut aina vain parhaat ja rasvaisimmat päältä, kun niitä vähemmän hyviä ei tarvinnut syödä. Vaikea tietysti sanoa oliko tämä ainoa syy painon keräämiseen, mutta ainakin yksi selvä.

Niinpä olemme nyt viikon aikana täyttäneet kippoa vain kahdesti. Kasviksia ja muuta ruokaa Zara saa yhtä paljon kuin ennenkin. Ja mikä on lopputulos: mieletön hamstraus! Kun ruoka alkoi ensimmäisen kerran vähentyä kiposta, eikä sitä tullutkaan lisää, alkoi Zara kerätä sitä terran yhteen nurkkaan. Seuraavana päivänä siellä oli sitä jo hamsterin kokoisella alueella. Tiistaina lisäsimme ruokaa kippoon ensimmäisen kerran. Seuraavana aamuna kippo oli tyhjä ja kaikki ruoka oli viety terran nurkkaan purujen alle!

Nyt sitten mietimme, että jääkö tämä tapa päälle vai oppiiko se, että kyllä sitä ruokaa aina tulee kuitenkin riittävästi. Mielestämme jo viikossa Zarassa on tapahtunut muutosta, nyt se näyttää enemmän omalta itseltään. Tosin mietityttää, että vaikuttiko Zeldan kuolema, kun nämä osuivat ihan samaan aikaan.

Ja sitten vielä iloisia uutisia. :) Heti Zeldan kuoleman jälkeen otimme yhteyttä kasvattajiin, että saisimme Zaralle uuden kaverin, kun campbellit kuitenkin ovat enemmän laumaeläimiä. Aikuinen hamsteri hyväksyy helpommin poikasen, joten sellainen pitäisi saada. No näistä kasvattajista kenelläkään ei ollut heti luovutusikäisiä poikasia, mutta tänään kuulimme, että meille voisi tulla ensi viikon sunnuntaina 2 uutta tyttöä! Päädyimme kahteen sen vuoksi, että jos Zara ei hyväksykään poikasia, niin sitten meille ei jäisi yhtä yksinäistä poikasta, vaan näistä kahdesta on sitten toisilleen seuraa. Ja onhan meillä terran lisäksi duna eli kaikille löytyy asumukset. Mutta näistä poikasista sitten lisää, jos ne meille saadaan. :)

Ei kommentteja: