tiistai 9. syyskuuta 2014

Sirius Valkoinen

Eihän tässä pitänyt käydä näin… Mutta kävi kuitenkin. Eilen kävimme hakemassa kotiin Siriuksen, 5,5 viikon ikäisen talvikkouroksen. Väriltään Sirius on helmiäissafiiri ja syntymäpäivä on 31.7.2014.


Mutta miten tähän päädyttiin? Joskus aikoja sitten mietimme, että kun sitten hamassa tulevaisuudessa Zarasta aika jättää, niin sen dunaan voisi hankkia asumaan talvikon. Olimme ihastelleet talvikoita näyttelyissä ja ne rauhallisen oloiset pallerot kiehtoivat. No viikon takaisen viikonlopun tunnelmat olivat sellaiset, ettemme halunneet ajatellakaan uuden hamsterin hankkimista. Meidän hamsterit tuntuvat elävän kovin lyhyen aikaa. :(

Viime viikon maanantaina olimme kuitenkin Sellossa ja piipahdimme tietysti myös Faunattaressa. Siellä oli myynnissä aivan ihania safiireja talvikon poikasia. Aloimme miettiä, että josko sittenkin otettaisiin se talvikko… Laitoin viestiä yhdelle kasvattajalle, jos hänellä olisi poikasia myynnissä. Parin päivän päästä eksyin sitten Kaaren Faunattareen ja sielläkin oli myynnissä talvikon poikasia! Myyjän kanssa jutellessani hän kysyi haluaisinko nähdä juuri tulleita poikasia, jotka majailivat pesässä. Ne oli juuri tuotu eivätkä olleet vielä myynnissä. Kuuden safiirin joukosta yksi oli helmiäinen. Se oli niin kaunis. :) Emme olleet vielä saaneet vastausta tältä yhdeltä kasvattajalta, mutta kun kävi ilmi, että nämä poikaset olivat häneltä, niin ostopäätöstä ei tarvinnut kauan miettiä. Emme olisi kuitenkaan halunneet ostaa tukusta tuotua eläintä. Loppuviikosta kävimme maksamassa varausmaksun ja tosiaan eilen saimme Siriuksen kotiin.


Kuljetusboksin kansi oli hieman liukas takajalkojen alla...

Siriuksen nimi oli muuten aika helppo keksiä. Zorrostahan mietittiin aikanaan Sirius Mustaa. Nyt kun esikoinen ehdotti nimeä Sirius, niin oli helppo nimetä se Sirius Valkoiseksi. ;) En ole vielä ihan varma, miten tuo nimiasia menee, kun rekisteröimme sen. Aiemmat hamsuthan ovat olleet kasvattajien rekisteröimiä. Olisi kyllä kiva, jos oma nimi olisi virallinen.



Sirius tuntuu aika aralta, mutta saa nähdä kuinka nopeasti se kotiutuu. Sehän majaili eläinkaupassa vielä kahden veljensä kanssa eli meille muutto oli suuri muutos. Kädellä se tuntuu olevan kuin liukas saippuapala. Illalla ja tänä aamuna sitä ei juuri näkynyt, mutta touhuaminen kyllä kuului. Tänä iltana se on uskaltautunut jopa kerran tulemaan pesämökistä pois auringonkukansiemenen houkuttelemana.


Laitoimme dunaan vielä oikein paljon puruja, kun ajattelimme, että siitä voi tuntua turvalliselta kaivella rauhassa. Mutta saa nähdä millainen vipeltäjä tästä tulee!

3 kommenttia:

Susku kirjoitti...

Joko tulokas on päässyt arkuudestaan? :)

Susku kirjoitti...

P.S. Aikas söpö...

Johanna kirjoitti...

On se jo vähän rohkaistunut, mutta on kuitenkin edelleen aika varovainen. Mutta niin söpö. :)